Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gólyatojás (rántott tejbegríz) recept

Gólyatojás (rántott tejbegríz)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 14 db-hoz:

    • 6 púpozott ek búzadara
    • 4 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor (vagy 1 mk vaníliaaroma)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek kristálycukor (vagy 1 ek eritrit)

    Továbbá:

     

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 cs zsemlemorzsa
    • kb 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze (ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet).

    Ezután keverjük hozzá a búzadarát és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

    A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni (én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg).

    A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.

    Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá