Gólyatojás (rántott tejbegríz) recept

Hozzávalók kb 14 db-hoz:
- 6 púpozott ek búzadara
- 4 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor (vagy 1 mk vaníliaaroma)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek kristálycukor (vagy 1 ek eritrit)
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 cs zsemlemorzsa
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze (ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet).
Ezután keverjük hozzá a búzadarát és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni (én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg).
A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.
Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »