Hozzávalók kb 14 db-hoz:
Továbbá:
Elkészítése:
A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze (ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet).
Ezután keverjük hozzá a búzadarát és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni (én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg).
A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.
Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és lekvárral kínáljuk.