Gluténmentes pizzatészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 240 ml langyos víz
- 1 ek cukor
- 1,5 tk instant élesztő
- 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olívaolaj + a kenéshez
- csipet só
Elkészítése:
A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 perc alatt futtatjuk.
A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük, majd rákenjük a szószt, a feltéteket rátesszük és további 10-15 percig sütjük.
Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »