Gluténmentes pizzatészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 240 ml langyos víz
- 1 ek cukor
- 1,5 tk instant élesztő
- 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olívaolaj + a kenéshez
- csipet só
Elkészítése:
A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 perc alatt futtatjuk.
A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük, majd rákenjük a szószt, a feltéteket rátesszük és további 10-15 percig sütjük.
Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »