Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes pizzatészta recept

Gluténmentes pizzatészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 240 ml langyos víz
    • 1 ek cukor
    • 1,5 tk instant élesztő
    • 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
    • 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
    • 1 ek útifűmaghéj
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek olívaolaj + a kenéshez
    • csipet só

    Elkészítése:

    A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 perc alatt futtatjuk.

    A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

    A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük, majd rákenjük a szószt, a feltéteket rátesszük és további 10-15 percig sütjük.

    Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá