Gluténmentes pizzatészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 240 ml langyos víz
- 1 ek cukor
- 1,5 tk instant élesztő
- 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
- 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olívaolaj + a kenéshez
- csipet só
Elkészítése:
A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 perc alatt futtatjuk.
A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük, majd rákenjük a szószt, a feltéteket rátesszük és további 10-15 percig sütjük.
Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »