Gluténmentes pizzatészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 240 ml langyos víz
  • 1 ek cukor
  • 1,5 tk instant élesztő
  • 225 g gluténmentes liszt (all purpose)
  • 40 g rizsliszt + kevés a nyújtáshoz
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek olívaolaj + a kenéshez
  • csipet só

Elkészítése:

A cukrot és az élesztőt a langyos vízhez adjuk, majd lefedve 5 perc alatt futtatjuk.

A többi hozzávalót egy tálban elkeverjük, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsorgatjuk a felfuttatott élesztőt. Kezünket kissé beolajozzuk, gombócot formálunk a tésztából és egy üveg vagy fém falú edényben, folpackkal lefedve 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

A tésztát rizsliszttel szórt sütőpapírra helyezzük, félbe vágjuk, majd benedvesített nyújtófával két, kb 30 cm-es kerek pizzatésztát nyújtunk belőle. Olyan vastagra nyújtsuk, hogy a tésztánk még további 2 cm-t emelkedni fog sütés közben! Ezután 10 percig letakarva kelesztjük még őket.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig sütjük, majd rákenjük a szószt, a feltéteket rátesszük és további 10-15 percig sütjük.

Még melegen szeleteljük és frissen tálaljuk.