Füstölt sajtos, joghurtos-tejfölös spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 pohár tejföl
- 1/2 pohár joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- csíkokra vágott füstölt sajt
- száraztészta (spagetti, makaróni)
- 1 ek libazsír
- 1 kis csokor lestyánlevél
Elkészítése:
A tésztát sós forró vízben megfőzzük, hozzáadva a lestyánt. Mikor megfőtt, lecsepegtetjük. A lestyánt kivesszük, mert csak az ízére volt szükség. A lestyán az ételízesítők többségének alapfűszere.
A tésztához kevés libazsírt adunk, és jól elkeverjük vele. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük, így görög joghurt állagú keveréket kapunk, amibe kevés őrölt fehér borsot és sót is teszünk.
A kifőtt, libazsíros tésztát ezzel, és csíkokra vágott füstölt sajttal tálaljuk.
A világ egyik legegyszerűbb tésztaétele, kicsit turbózva.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.