Füstölt sajtos, joghurtos-tejfölös spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 pohár tejföl
  • 1/2 pohár joghurt
  • őrölt fehér bors
  • csíkokra vágott füstölt sajt
  • száraztészta (spagetti, makaróni)
  • 1 ek libazsír
  • 1 kis csokor lestyánlevél

Elkészítése:

A tésztát sós forró vízben megfőzzük, hozzáadva a lestyánt. Mikor megfőtt, lecsepegtetjük. A lestyánt kivesszük, mert csak az ízére volt szükség. A lestyán az ételízesítők többségének alapfűszere.

A tésztához kevés libazsírt adunk, és jól elkeverjük vele. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük, így görög joghurt állagú keveréket kapunk, amibe kevés őrölt fehér borsot és sót is teszünk.

A kifőtt, libazsíros tésztát ezzel, és csíkokra vágott füstölt sajttal tálaljuk.

A világ egyik legegyszerűbb tésztaétele, kicsit turbózva.