Fokhagymás, sajtos, tejfölös tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg tészta (én szarvacska tésztát használtam)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 dl tejföl
- ízlés szerint sajt
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Egy edénybe vizet kezdtem forralni. Mikor forrás közeli állapotban volt, tettem bele sót, 2 babérlevelet és kb 2 evőkanálnyi olívaolajat. Mikor már forrt a tésztát is beletettem.
Amíg a tészta főtt, megtisztítottam a fokhagymát. Áttörtem fokhagymanyomón és elkevertem a tejföllel, sóztam, borsoztam.
Lereszeltem a sajtot.
A megfőtt tésztát leszűrtem és hideg vízzel csap alatt lehűtöttem.
A fokhagymás tejföllel összekevertem a tésztát.
Hozzáadtam a reszelt sajtot és ezzel is összekevertem, kóstolás után sóval, borssal utánízesítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »