Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focaccia (olasz kenyérlángos) recept

Focaccia (olasz kenyérlángos)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 400 ml meleg víz
    • 600 g finomliszt
    • 25 g élesztő
    • 1,5 tk cukor
    • 15 g só
    • 150 ml olívaolaj (ebből csak 40 ml kell a tésztába!)
    • 25 dkg koktélparadicsom
    • fél üveg magozott olívabogyó
    • 2-3 fej hagyma
    • nagy szemű só a tetejére

    Elkészítése:

    A meleg vízben feloldjuk a sót és a cukrot. Hozzáadunk 40 ml olajat is, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a liszt felét, és nokedli állagúra keverjük. Ekkor belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a maradék lisztet is. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.

    Egy gáztepsit kikenünk 0,5 dl olajjal, és rátesszük a tésztát. Lefedjük, és 1-1,5 órát meleg helyen kelesztjük (pl. villanysütő 30-50 fok). Ha megkelt a tészta, az olajos tepsiben kézzel szétterítjük/nyomkodjuk. Megszórjuk a tetejét nagy szemű sóval, visszatesszük a sütőbe, és további 30-40 percet hagyjuk még kelni. Kelés után megspricceljük kb. 0,5 dl vízzel, rákenjük a maradék olajat, és az ujjunkkal mélyedéseket nyomunk a tésztába.

    Rátesszük az olívabogyókat, a paradicsomot és a felszeletelt hagymát, majd újabb 30 percet kelesztjük. Ezután előmelegített, 220-240 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. A sok olaj miatt nem szükséges sütőpapír, a tészta könnyen kijön a tepsiből.

    Tipp:

    A tésztát végig a tepsiben kelesztjük, elég sokáig összességében, de a végeredmény miatt megéri!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá