Hozzávalók:
Elkészítése:
A meleg vízben feloldjuk a sót és a cukrot. Hozzáadunk 40 ml olajat is, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a liszt felét, és nokedli állagúra keverjük. Ekkor belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a maradék lisztet is. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.
Egy gáztepsit kikenünk 0,5 dl olajjal, és rátesszük a tésztát. Lefedjük, és 1-1,5 órát meleg helyen kelesztjük (pl. villanysütő 30-50 fok). Ha megkelt a tészta, az olajos tepsiben kézzel szétterítjük/nyomkodjuk. Megszórjuk a tetejét nagy szemű sóval, visszatesszük a sütőbe, és további 30-40 percet hagyjuk még kelni. Kelés után megspricceljük kb. 0,5 dl vízzel, rákenjük a maradék olajat, és az ujjunkkal mélyedéseket nyomunk a tésztába.
Rátesszük az olívabogyókat, a paradicsomot és a felszeletelt hagymát, majd újabb 30 percet kelesztjük. Ezután előmelegített, 220-240 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. A sok olaj miatt nem szükséges sütőpapír, a tészta könnyen kijön a tepsiből.
A tésztát végig a tepsiben kelesztjük, elég sokáig összességében, de a végeredmény miatt megéri!