Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focaccia mediterrán recept

Focaccia mediterrán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 csomag gyorsélesztő
    • 1,5 dl langyos víz
    • csipet só
    • csipet cukor
    • 2 evõkanál olívaolaj

    Feltét:

    • friss oregánó
    • 1 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 10 fekete olajbogyó
    • 8 dkg mozzarella
    • pritamin paprika

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon ruganyos tésztát gyúrunk, majd olajjal lekenve 1 órán át kelesztjük. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ( pl: fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk).

    Kézzel tetszőleges alakúra formázzuk a tésztát, majd olajjal lekenjük a tésztát, rátesszük a feltéteket, végül a sajtot is. Ez egy alaprecept. Valaki a tésztába belegyúrja a fűszereket, mert eredetileg így kell. Azomban én kézzel formáltam télalap alakúra, de lehet kerek, ovális vagy amilyenre szeretnénk, teljesen mindegy.

    Ha megpakoltuk a hozzávalókkal akkor 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá