Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon ruganyos tésztát gyúrunk, majd olajjal lekenve 1 órán át kelesztjük. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ( pl: fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk).
Kézzel tetszőleges alakúra formázzuk a tésztát, majd olajjal lekenjük a tésztát, rátesszük a feltéteket, végül a sajtot is. Ez egy alaprecept. Valaki a tésztába belegyúrja a fűszereket, mert eredetileg így kell. Azomban én kézzel formáltam télalap alakúra, de lehet kerek, ovális vagy amilyenre szeretnénk, teljesen mindegy.
Ha megpakoltuk a hozzávalókkal akkor 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!