Focaccia mediterrán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Focaccia mediterrán

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag gyorsélesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 2 evõkanál olívaolaj

Feltét:

  • friss oregánó
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 10 fekete olajbogyó
  • 8 dkg mozzarella
  • pritamin paprika

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon ruganyos tésztát gyúrunk, majd olajjal lekenve 1 órán át kelesztjük. A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyér, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket ( pl: fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, olívabogyót, kapribogyót szórhatunk).

Kézzel tetszőleges alakúra formázzuk a tésztát, majd olajjal lekenjük a tésztát, rátesszük a feltéteket, végül a sajtot is. Ez egy alaprecept. Valaki a tésztába belegyúrja a fűszereket, mert eredetileg így kell. Azomban én kézzel formáltam télalap alakúra, de lehet kerek, ovális vagy amilyenre szeretnénk, teljesen mindegy.

Ha megpakoltuk a hozzávalókkal akkor 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!