Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketekagylós spagetti recept

Feketekagylós spagetti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 – 1,5 kg friss fekete kagyló
    • 2 dl minőségi száraz fehérbor
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db kick chili paprika
    • 3-4 db közepes méretű paradicsom
    • 1 nagy zellerszál (elhagyható)
    • 1 csokor petrezselyem
    • fél csomag spagetti
    • só, bors

    Elkészítése:

    Az olívaolajon megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilit. Hozzáadom a bort, a az aprított zellert, paradicsomot és a petrezselyemzöld felét. Sózom, borsozom és lassú tűzön 10-15 percig főzöm. Utána beleteszem a megtisztított kagylót és még pár percet lefedve párolom (nem kell több 5 percnél).

    Közben a spagettit al dente-re főzöm. Leszűröm és összekeverem az elkészült kagylós szósszal, végül rászórom a maradék petrezselymet.

    Tipp:

    A kagylóról: A friss élő kagyló vagy zárt, vagy kocogtatásra bezáródik. A tisztításkor a kagylók alsó részén lévő szárakat kézzel el kell távolítani, majd a kagylók felszínét körömkefével vagy dörzsis szivaccsal alaposan letisztítjuk és tiszta vízben leöblítjük. Ha főzés után valamelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki.

    A feketekagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá