Feketekagylós spagetti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 – 1,5 kg friss fekete kagyló
  • 2 dl minőségi száraz fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kick chili paprika
  • 3-4 db közepes méretű paradicsom
  • 1 nagy zellerszál (elhagyható)
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csomag spagetti
  • só, bors

Elkészítése:

Az olívaolajon megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilit. Hozzáadom a bort, a az aprított zellert, paradicsomot és a petrezselyemzöld felét. Sózom, borsozom és lassú tűzön 10-15 percig főzöm. Utána beleteszem a megtisztított kagylót és még pár percet lefedve párolom (nem kell több 5 percnél).

Közben a spagettit al dente-re főzöm. Leszűröm és összekeverem az elkészült kagylós szósszal, végül rászórom a maradék petrezselymet.

Tipp:

A kagylóról: A friss élő kagyló vagy zárt, vagy kocogtatásra bezáródik. A tisztításkor a kagylók alsó részén lévő szárakat kézzel el kell távolítani, majd a kagylók felszínét körömkefével vagy dörzsis szivaccsal alaposan letisztítjuk és tiszta vízben leöblítjük. Ha főzés után valamelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki.