Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csiga thang-zhonggal recept

Fahéjas csiga thang-zhonggal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Thang zhong:

    • 25 g liszt
    • 125 ml tej

    Tészta:

    • 500 g sima liszt
    • 1 ek tejpor
    • 3 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 ml tej
    • 20 g élesztő
    • 80 g vaj

    Töltelék:

    • 100 g barna cukor
    • 1 ek őrölt fahéj
    • 50 g vaj

    Öntet:

    • 100 ml tej
    • 1 ek vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Thang zhong készítése:

    A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

    A tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.

    A töltelék készítése:

    A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.

    Tipp:

    Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá