Fahéjas csiga thang-zhonggal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Thang zhong:

  • 25 g liszt
  • 125 ml tej

Tészta:

  • 500 g sima liszt
  • 1 ek tejpor
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 150 ml tej
  • 20 g élesztő
  • 80 g vaj

Töltelék:

  • 100 g barna cukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 50 g vaj

Öntet:

  • 100 ml tej
  • 1 ek vaníliás cukor

Elkészítése:

Thang zhong készítése:

A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

A tészta készítése:

A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.

A töltelék készítése:

A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.

Tipp:

Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.