Hozzávalók:
Thang zhong:
Tészta:
Töltelék:
Öntet:
Elkészítése:
A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.