Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extrán magyaros pizza recept

Extrán magyaros pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 1 púpos tk só
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2,3 dl meleg víz
    • 2 tk tyúkzsír

    Szószhoz:

    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 2 csapott tk liszt
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors
    • 1 csipet cukor
    • 1 csipet morzsolt bazsalikom
    • 1 csipet morzsolt oregánó

    Feltéthez:

    • 8 dkg sajt
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 2 közepes gomba
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 7 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 vékony csík bacon szalonna

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A friss élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

    A liszthez adjuk az élesztős vizet, a tyúkzsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Ez alatt a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel és sűrűre főzzük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

    Egy nagyobb tepsit (40*27 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.

    Előkészítjük a feltétet, a paradicsomot, a gombát, a kolbász felkarikázzuk, a szalonnát és a bacon szalonnát felcsíkozzuk.

    A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belefektetjük. Megkenjük a paradicsomos szósszal.

    Megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a gombát, paradicsomot, szalonnákat, kolbászt.

    180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá