Extrán magyaros pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Extrán magyaros pizza

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 1 púpos tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2,3 dl meleg víz
  • 2 tk tyúkzsír

Szószhoz:

  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 csapott tk liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 csipet morzsolt oregánó

Feltéthez:

  • 8 dkg sajt
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 közepes gomba
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 7 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 vékony csík bacon szalonna

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A friss élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.

A liszthez adjuk az élesztős vizet, a tyúkzsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ez alatt a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel és sűrűre főzzük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

Egy nagyobb tepsit (40*27 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.

Előkészítjük a feltétet, a paradicsomot, a gombát, a kolbász felkarikázzuk, a szalonnát és a bacon szalonnát felcsíkozzuk.

A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belefektetjük. Megkenjük a paradicsomos szósszal.

Megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a gombát, paradicsomot, szalonnákat, kolbászt.

180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.