Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-zöldborsós tészta recept

Cukkinis-zöldborsós tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 zsenge cukkini
    • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
    • 1 csomag újhagyma
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 5 dkg vaj (v. margarin)
    • 1 dl zöldség alaplé
    • 1-1,5 dl főzőtejszín
    • őrölt bors
    • 20 dkg metélt tészta

    Elkészítése:

    A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Félig lefedve addig pároljuk, amíg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (közben többször keverjük meg).

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.

    Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá