Cukkinis-zöldborsós tészta recept
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 csomag újhagyma
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj (v. margarin)
- 1 dl zöldség alaplé
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 20 dkg metélt tészta
Elkészítése:
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Félig lefedve addig pároljuk, amíg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (közben többször keverjük meg).
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.
Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk.