Cukkinis-zöldborsós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cukkinis-zöldborsós tészta

Hozzávalók:

  • 1 zsenge cukkini
  • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 csomag újhagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj (v. margarin)
  • 1 dl zöldség alaplé
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 20 dkg metélt tészta

Elkészítése:

A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Félig lefedve addig pároljuk, amíg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (közben többször keverjük meg).

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.

Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk.