Csőben sült túrós csusza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg fodros nagykocka tészta
- 3 dl tejföl
- 25 dkg túró
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 húsos szalonna
- só
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon elkezdjük főzni, de ne főzzük teljesen puhára! A tésztát szűrjük le.
Amíg a tészta fő, addig ropogóra megsütjük a karikára vágott kolbászt és a csíkokra vágott húsos szalonnát.
A túrót villával áttörjük és 3 evőkanál tejföllel kikeverjük. Rászedjük a kifőtt tésztát, összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.
Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a túrós tésztát, elsimítjuk és a tetejét megkenjük tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 25 percre, amíg elkezd a tészta pirulni.
Tálalásnál a tetejére sült kolbász karikákat és sült szalonnát teszünk, így tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









