Csirke gyros pikánsan recept

Hozzávalók:
- 700 g csirkemell filé
- 500 g tészta (orsó)
- 450 g tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg reszelt sajt
- gyros fűszerkeverék
- só, bors, chili
- 1 csokor petrezselyem
- kb 1 dl olaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük az olajjal és a gyros fűszerrel, jól összerázzuk és kb 30 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszárjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.
A húst pirosra sütjük, majd hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük.
A tejfölt egy edénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadunk 10 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint chilit adunk hozzá. Ha összeállt, akkor ráöntjük a húsra, majd kevergetés mellett újraforraljuk.
A tejfölös-húsos masszát jól összeforgatjuk a tésztával, majd egy kivajazott tepsibe öntjük és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot.
180 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »