Csirke gyros pikánsan recept

Hozzávalók:
- 700 g csirkemell filé
- 500 g tészta (orsó)
- 450 g tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg reszelt sajt
- gyros fűszerkeverék
- só, bors, chili
- 1 csokor petrezselyem
- kb 1 dl olaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük az olajjal és a gyros fűszerrel, jól összerázzuk és kb 30 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszárjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.
A húst pirosra sütjük, majd hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük.
A tejfölt egy edénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadunk 10 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint chilit adunk hozzá. Ha összeállt, akkor ráöntjük a húsra, majd kevergetés mellett újraforraljuk.
A tejfölös-húsos masszát jól összeforgatjuk a tésztával, majd egy kivajazott tepsibe öntjük és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot.
180 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »