Csirke gyros pikánsan recept

Hozzávalók:
- 700 g csirkemell filé
- 500 g tészta (orsó)
- 450 g tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg reszelt sajt
- gyros fűszerkeverék
- só, bors, chili
- 1 csokor petrezselyem
- kb 1 dl olaj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük az olajjal és a gyros fűszerrel, jól összerázzuk és kb 30 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszárjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.
A húst pirosra sütjük, majd hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük.
A tejfölt egy edénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadunk 10 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint chilit adunk hozzá. Ha összeállt, akkor ráöntjük a húsra, majd kevergetés mellett újraforraljuk.
A tejfölös-húsos masszát jól összeforgatjuk a tésztával, majd egy kivajazott tepsibe öntjük és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot.
180 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »