Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük az olajjal és a gyros fűszerrel, jól összerázzuk és kb 30 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszárjük, lecsepegtetjük, majd félretesszük.
A húst pirosra sütjük, majd hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük.
A tejfölt egy edénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadunk 10 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint chilit adunk hozzá. Ha összeállt, akkor ráöntjük a húsra, majd kevergetés mellett újraforraljuk.
A tejfölös-húsos masszát jól összeforgatjuk a tésztával, majd egy kivajazott tepsibe öntjük és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot.
180 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütjük.