Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lepény paradicsomszósszal recept

Burgonyás lepény paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 4 közepes főtt burgonya
    • 1 teás kanál só
    • 3-4 evőkanál tejföl
    • 3 dl langyos víz
    • 1 kávéskanál cukor
    • 2 evőkanál olaj

    Paradicsomszósz:

    • 8 közepes paradicsom
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só
    • cukor
    • bazsalikom

    Elkészítése:

    A megfőtt burgonyát megtörjük, az élesztőt a cukros vízbe megfuttatjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval és egy könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk.

    Egy órát pihentetjük. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk és kockára vágjuk. Feltesszük főni az apróra vágott foghagymával sóval, cukorral, ízlés szerint. A legvégén ízesítjük bazsalikommal. A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tetejét kicsit beolajozzuk.

    Lassú tűzön szép barnára sütjük. Mikor langyosra hűlt felszeleteljük, a tetejére paradicsomszószt teszünk és megszórjuk kis reszelt sajttal.

    Tipp:

    A paradicsomszószhoz konzerv paradicsomot is lehet használni, de azt nem kell addig főzni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá