Burgonyás lepény paradicsomszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás lepény paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 közepes főtt burgonya
  • 1 teás kanál só
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

Paradicsomszósz:

  • 8 közepes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • bazsalikom

Elkészítése:

A megfőtt burgonyát megtörjük, az élesztőt a cukros vízbe megfuttatjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval és egy könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk.

Egy órát pihentetjük. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk és kockára vágjuk. Feltesszük főni az apróra vágott foghagymával sóval, cukorral, ízlés szerint. A legvégén ízesítjük bazsalikommal. A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tetejét kicsit beolajozzuk.

Lassú tűzön szép barnára sütjük. Mikor langyosra hűlt felszeleteljük, a tetejére paradicsomszószt teszünk és megszórjuk kis reszelt sajttal.

Tipp:

A paradicsomszószhoz konzerv paradicsomot is lehet használni, de azt nem kell addig főzni.