Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti recept

Bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált sertéshús
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 30 dkg csiperkegomba (lehet konzerv vagy üveges is, de a friss a legjobb)
    • 5 ek étolaj
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 kk só, vagy ételízesítő
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 kk oregánó
    • 1 ü bolognai szósz, vagy 1 csomag bolognai fix
    • 1 csomag (50 dkg) milánói tészta
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A paradicsomokat 10 mp-re forró vízbe tesszük, ezután a bőrét könnyedén leszedjük és a húsát apró kockára vágjuk.

    A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. (Ha üveges gombát használunk, azt a levével együtt tesszük majd az ételbe!)

    Az olajon a szintén kockákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, közben a fokhagymát is belezúzzuk.
    Hozzákeverjük a darált húst és a paradicsomot, a gombát, és együtt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a többi fűszert is.

    8-10 perc főzés után hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ha kicsit “száraz” az állaga, önthetünk hozzá 0,5-1dl vizet. Amikor szépen összefőtt az alap, hozzátesszük a szószt, vagy besűrítjük a tasakos fixxel, s miután felforrt, lefedjük, félretesszük.

    A tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Tálaláskor reszelt sajttal, ketchupal kínáljuk.

    A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 141 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá