Bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 30 dkg csiperkegomba (lehet konzerv vagy üveges is, de a friss a legjobb)
- 5 ek étolaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só, vagy ételízesítő
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk oregánó
- 1 ü bolognai szósz, vagy 1 csomag bolognai fix
- 1 csomag (50 dkg) milánói tészta
- reszelt sajt
Elkészítése:
A paradicsomokat 10 mp-re forró vízbe tesszük, ezután a bőrét könnyedén leszedjük és a húsát apró kockára vágjuk.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. (Ha üveges gombát használunk, azt a levével együtt tesszük majd az ételbe!)
Az olajon a szintén kockákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, közben a fokhagymát is belezúzzuk.
Hozzákeverjük a darált húst és a paradicsomot, a gombát, és együtt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a többi fűszert is.
8-10 perc főzés után hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ha kicsit “száraz” az állaga, önthetünk hozzá 0,5-1dl vizet. Amikor szépen összefőtt az alap, hozzátesszük a szószt, vagy besűrítjük a tasakos fixxel, s miután felforrt, lefedjük, félretesszük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Tálaláskor reszelt sajttal, ketchupal kínáljuk.
A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g