Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 30 dkg csiperkegomba (lehet konzerv vagy üveges is, de a friss a legjobb)
  • 5 ek étolaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk só, vagy ételízesítő
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk oregánó
  • 1 ü bolognai szósz, vagy 1 csomag bolognai fix
  • 1 csomag (50 dkg) milánói tészta
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A paradicsomokat 10 mp-re forró vízbe tesszük, ezután a bőrét könnyedén leszedjük és a húsát apró kockára vágjuk.

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. (Ha üveges gombát használunk, azt a levével együtt tesszük majd az ételbe!)

Az olajon a szintén kockákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, közben a fokhagymát is belezúzzuk.
Hozzákeverjük a darált húst és a paradicsomot, a gombát, és együtt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a többi fűszert is.

8-10 perc főzés után hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ha kicsit “száraz” az állaga, önthetünk hozzá 0,5-1dl vizet. Amikor szépen összefőtt az alap, hozzátesszük a szószt, vagy besűrítjük a tasakos fixxel, s miután felforrt, lefedjük, félretesszük.

A tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Tálaláskor reszelt sajttal, ketchupal kínáljuk.