Hozzávalók:
Elkészítése:
A paradicsomokat 10 mp-re forró vízbe tesszük, ezután a bőrét könnyedén leszedjük és a húsát apró kockára vágjuk.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. (Ha üveges gombát használunk, azt a levével együtt tesszük majd az ételbe!)
Az olajon a szintén kockákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, közben a fokhagymát is belezúzzuk.
Hozzákeverjük a darált húst és a paradicsomot, a gombát, és együtt pároljuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a többi fűszert is.
8-10 perc főzés után hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Ha kicsit “száraz” az állaga, önthetünk hozzá 0,5-1dl vizet. Amikor szépen összefőtt az alap, hozzátesszük a szószt, vagy besűrítjük a tasakos fixxel, s miután felforrt, lefedjük, félretesszük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Tálaláskor reszelt sajttal, ketchupal kínáljuk.