Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti recept

Bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehér bor
    • őrölt bors
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 kg sertéshús
    • 5 dl sűrített paradicsom
    • 50 dkg spagetti (száraz)
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom, és az olajon kisütöm. Ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.

    Hozzákeverem a darált húst, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
    Fedő alatt 15-20 perc alatt készre párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem, és összeforralom.

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

    Reszelt sajttal tálalom.

    A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 154 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá