Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • őrölt bors
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 kg sertéshús
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti (száraz)
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom, és az olajon kisütöm. Ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.

Hozzákeverem a darált húst, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
Fedő alatt 15-20 perc alatt készre párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem, és összeforralom.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

Reszelt sajttal tálalom.