Bolognai pizza recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 325 ml langyos víz
- 1 cs száraz élesztő
- fél ek cukor
- 2 ek olaj
Bolognai ragu:
- 500 g darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom, só
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.
Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.
Addig elkészítjük a feltétet.
A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.
Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.
230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










