Bolognai pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 325 ml langyos víz
- 1 cs száraz élesztő
- fél ek cukor
- 2 ek olaj
Bolognai ragu:
- 500 g darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom, só
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.
Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.
Addig elkészítjük a feltétet.
A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.
Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.
230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »