Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai pizza recept

Bolognai pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 325 ml langyos víz
    • 1 cs száraz élesztő
    • fél ek cukor
    • 2 ek olaj

    Bolognai ragu:

    • 500 g darált hús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • kevés olaj
    • 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
    • ízlés szerint oregánó, bazsalikom, só
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.

    Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.

    Addig elkészítjük a feltétet.

    A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.

    Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.

    230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá