Bolognai pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 325 ml langyos víz
- 1 cs száraz élesztő
- fél ek cukor
- 2 ek olaj
Bolognai ragu:
- 500 g darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom, só
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.
Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.
Addig elkészítjük a feltétet.
A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.
Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.
230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »