Bolognai pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g finomliszt
  • 325 ml langyos víz
  • 1 cs száraz élesztő
  • fél ek cukor
  • 2 ek olaj

Bolognai ragu:

  • 500 g darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé (sűrű)
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom, só
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A langyos vizet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

A lisztet és a sót elkeverjük, ráöntjük a futtatott élesztőt, olajat, majd a tésztát kidagasztjuk.

Dagasztás után letakarva kb 2 órán át kelesztjük.

Addig elkészítjük a feltétet.

A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a daralt hússal fehéredésig piritjuk. Ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Sűrű mártássá főzzük.

Ha a tésztánk megkelt, akkor lisztezett felületen gáztepsi méretűre nyújtjuk és eloszlatjuk rajta egyenletesen a ragut, majd reszelt sajttal vastagon megszórjuk.

230 fokra előmelegített sütőben kb 7-10 perc alatt megsütjük.