Babos sertésborda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg fehérbab beáztatva
- 1 kg sertésborda
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- pirospaprika
- 2 dl tejföl (150 g)
- só
Elkészítése:
Az előzőleg beáztatott fehérbabot só nélkül felteszem főni.
Közben a finomra vágott vöröshagymát a zsírban megpirítom, pirospaprikát teszek bele és kevés vízzel gyorsan feleresztem, nehogy a paprika megégjen. Belerakom a felszeletelt sertésbordát, megsózom, beledobom a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot és fedő alatt lassan, a serpenyőt meg-megrázogatva párolom.
Ha a bab megfőtt, leszűröm és a puha sertésbordára öntöm. A tejföllel elkeverve az egészet még egyszer felforralom.
Spagettivel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










