Babos sertésborda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg fehérbab beáztatva
- 1 kg sertésborda
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- pirospaprika
- 2 dl tejföl (150 g)
- só
Elkészítése:
Az előzőleg beáztatott fehérbabot só nélkül felteszem főni.
Közben a finomra vágott vöröshagymát a zsírban megpirítom, pirospaprikát teszek bele és kevés vízzel gyorsan feleresztem, nehogy a paprika megégjen. Belerakom a felszeletelt sertésbordát, megsózom, beledobom a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot és fedő alatt lassan, a serpenyőt meg-megrázogatva párolom.
Ha a bab megfőtt, leszűröm és a puha sertésbordára öntöm. A tejföllel elkeverve az egészet még egyszer felforralom.
Spagettivel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »