Zúzapörkölt vargányával recept
Galéria (8)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg zúza
- 50 dkg vargánya gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 tk kakukkfű
- 2 dl vörösbor
- 6 szem borókabogyó
- 1 tk mustár
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db paradicsom
- 2 db paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A füstölt szalonnának kisütöm a zsírját.
A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.
Aláöntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.
Amikor a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Ha elkészült, tarhonyával tálalom, savanyúságot kínálok mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.