Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zúzapörkölt vargányával recept

Zúzapörkölt vargányával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zúza
    • 50 dkg vargánya gomba
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk kakukkfű
    • 2 dl vörösbor
    • 6 szem borókabogyó
    • 1 tk mustár
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnának kisütöm a zsírját.

    Zúzapörkölt vargányával 002

    A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.

    A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.

    Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.

    Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.

    Zúzapörkölt vargányával 012

    Aláöntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.

    Amikor a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

    Zúzapörkölt vargányával 014

    Ha elkészült, tarhonyával tálalom, savanyúságot kínálok mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá