Zúzapörkölt vargányával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zúza
  • 50 dkg vargánya gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 dl vörösbor
  • 6 szem borókabogyó
  • 1 tk mustár
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A füstölt szalonnának kisütöm a zsírját.

Zúzapörkölt vargányával 002

A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.

A zsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.

Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.

Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.

Zúzapörkölt vargányával 012

Aláöntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.

Amikor a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

Zúzapörkölt vargányával 014

Ha elkészült, tarhonyával tálalom, savanyúságot kínálok mellé.