Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges árpagyöngy recept

Zöldséges árpagyöngy
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 0.5 kg árpagyöngy
    • 4 db kicsi cukkini
    • 40 dkg gomba
    • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
    • vaj
    • olívaolaj
    • bors
    • fokhagyma
    • a húsos változathoz 1 db nagyobb csirkemell (vagy bármilyen hús, amit
    • szeretünk)
    • a vega változathoz 4 szelet tofu

    Elkészítése:

    Az árpagyöngyöt olívaolajon átpirítottam, felöntöttem kétszeres mennyiségű forróvízzel, tettem bele másfél teáskanálnyi sót, és lezártam a gyorsfőzőt. 20 perc múlva elzártam a tüzet, és magára hagytam az edényt. Lábasban kb. 40 perc alatt készül el.
    Amíg a gersli főtt, felszeleteltem a cukkiniket és a gombát. Vaj és olívaolaj keverékén hirtelen pirosra sütöttem. Hozzáadtam a mexikói zöldséget, megsóztam és puhára pároltam.

    Amikor elkészült, összekevertem a gerslivel, majd kettéosztottam.

    A vega változathoz vajon átsütöttem füstölt tofuszeleteket, amit sóztam, borsoztam, fokhagymáztam, majd csíkokra vágtam.

    A húsos szekció pirított csirkemell csíkokat kapott bele, szintén sózva, borsozva, fokhagymázva.

    Gyorsan, kb. 40 perc alatt elkészülő étel, hiszen amíg a gersli fő, elkészíthető minden más hozzávaló.

    Tipp:

    Gyorsan, kb. 40 perc alatt elkészülő étel, hiszen amíg a gersli fő, elkészíthető minden más hozzávaló.

    A fiúk eleinte idegenkedtek a Viola vegetáriánus ételeitől. Aztán, ha valami ránézésre nem tűnt vegakajának, előfordult, hogy belekóstoltak. Így vált közös ételeink megszokott alapanyagává a vöröslencse, köles, hajdina, lenmag és még sok egyéb, amitől egyébként idegenkedtek korábban.

    Az árpagyöngyöt sem a kedvező élettani hatásaiért szeretik. Szerintem hiába beszélnék nekik arról, hogy kedvező hatása van a szív és érrendszeri betegségekre, javítja a bélműködést, értágító hatású, hűtő hatású, jin energiát hordoz. Egyetlen, esetlegesen figyelemreméltó érv lehetne – miután mindketten capoeiráznak, és ahhoz jó erőnlét kell-, hogy a gladiátorok kondíciónövelés, testépítés miatt gyakran ettek árpát. Egyszerűen azért szeretik, mert finomnak tarják. Előfordult már belőle krémleves, ropogós, de leggyakrabban a legegyszerűbben elkészíthető formájában esszük: köretként, zöldségekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek