Zöldborsós csirketokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell csíkozva
- 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
- 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
- kevés étolaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
- 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.
Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.
Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.
Tipp:
Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »