Zöldborsós csirketokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell csíkozva
- 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
- 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
- kevés étolaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
- 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.
Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.
Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.
Tipp:
Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »