Zöldborsós csirketokány recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell csíkozva
- 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
- 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
- kevés étolaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
- 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.
Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.
Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.
Tipp:
Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.