Zöldborsós csirketokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell csíkozva
- 1 közepes fej vöröshagyma hámozva és apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- kb 50 dkg gomba szeletekre vágva
- 40 dkg friss zöldborsó (lehet mirelit is)
- kevés étolaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1 közepes nagyságú sárgarépa hámozva és aprítva
- 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és az olajon megpároljuk a vöröshagymával együtt.
Hozzáadjuk a gombát és a többi zöldséget, fűszerezzük és felengedjük kb 2 dl vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ezután besűrűsítjük, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd folyamatosan kevergetve az ételhez adjuk.
Köretként rizst, tésztát vagy tarhonyát adhatunk mellé.
Tipp:
Ha a pároláskor 2 evőkanál mézet adunk hozzá, kellemes ízű lesz a hús. Én még 1,2 evőkanál mustárral is megbolondítom miután elkészült. Nagyon pikáns íze lesz ettől, s finom szaftos, ha pótoljuk a főzés közben elpárolgott levét, úgy hogy sűrítés előtt adunk hozzá egy kis vizet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »