Zöldborsóleves csirkezúzával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg zúza
- 1 ek kacsa-, vagy libazsír
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál zellerzöld
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rétesliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.
Megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 1 liter vízzel.
Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.
A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. 5 perc lassú forralással készre főzzük.
Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.