Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves csirkezúzával recept

Zöldborsóleves csirkezúzával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg zúza
    • 1 ek kacsa-, vagy libazsír
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek rétesliszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.

    Megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 1 liter vízzel.

    Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk.

    Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.

    A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. 5 perc lassú forralással készre főzzük.

    Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá