Zöldborsóleves csirkezúzával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg zúza
  • 1 ek kacsa-, vagy libazsír
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ételízesítő

Elkészítése:

A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.

Megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 1 liter vízzel.

Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk.

Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.

A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. 5 perc lassú forralással készre főzzük.

Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.