Zöld csirke recept

Hozzávalók:
- 5 db csirkecombfilé
- 1 csokor zöldspárga
- 2 marék bébispenót
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kk fokhagymakrém
Elkészítése:
A csirkecombokat kifilézzük, majd fűszerezzük.
A spárgát sós-cukros vízben előfőzzük.
Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felhevítjük, majd rászórjuk a lisztet és kis ideig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A spenótot kevés vajon a fokhagymakrémmel megfonnyasztjuk.
A húsokat kevés vajon elősütjük és tepsibe helyezzük. Tetejére halmozzuk a spenótot és a spárgát. Meglocsoljuk besamel mártással és teszünk rá reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »