Zöld csirke recept
Hozzávalók:
- 5 db csirkecombfilé
- 1 csokor zöldspárga
- 2 marék bébispenót
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kk fokhagymakrém
Elkészítése:
A csirkecombokat kifilézzük, majd fűszerezzük.
A spárgát sós-cukros vízben előfőzzük.
Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felhevítjük, majd rászórjuk a lisztet és kis ideig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A spenótot kevés vajon a fokhagymakrémmel megfonnyasztjuk.
A húsokat kevés vajon elősütjük és tepsibe helyezzük. Tetejére halmozzuk a spenótot és a spárgát. Meglocsoljuk besamel mártással és teszünk rá reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









