Zöld csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 db csirkecombfilé
- 1 csokor zöldspárga
- 2 marék bébispenót
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kk fokhagymakrém
Elkészítése:
A csirkecombokat kifilézzük, majd fűszerezzük.
A spárgát sós-cukros vízben előfőzzük.
Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felhevítjük, majd rászórjuk a lisztet és kis ideig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A spenótot kevés vajon a fokhagymakrémmel megfonnyasztjuk.
A húsokat kevés vajon elősütjük és tepsibe helyezzük. Tetejére halmozzuk a spenótot és a spárgát. Meglocsoljuk besamel mártással és teszünk rá reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.