Zöld csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db csirkecombfilé
  • 1 csokor zöldspárga
  • 2 marék bébispenót
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 kk fokhagymakrém

Elkészítése:

A csirkecombokat kifilézzük, majd fűszerezzük.

A spárgát sós-cukros vízben előfőzzük.

Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felhevítjük, majd rászórjuk a lisztet és kis ideig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

A spenótot kevés vajon a fokhagymakrémmel megfonnyasztjuk.

A húsokat kevés vajon elősütjük és tepsibe helyezzük. Tetejére halmozzuk a spenótot és a spárgát. Meglocsoljuk besamel mártással és teszünk rá reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.