Vörösboros, tejszínes pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg gomba (én szárított őzláb gombát használtam, de bármilyen gomba jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- kb 2 dl vörösbor
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fehérbors
- kakukkfű
- szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.
Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Gyorsan elkészül és finom étel.
Tipp:
A bor alkoholtartalma elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Az én gyerekeim egyik kedvenc étele. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










