Vörösboros, tejszínes pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg gomba (én szárított őzláb gombát használtam, de bármilyen gomba jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- kb 2 dl vörösbor
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fehérbors
- kakukkfű
- szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.
Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Gyorsan elkészül és finom étel.
Tipp:
A bor alkoholtartalma elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Az én gyerekeim egyik kedvenc étele. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »