Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros, tejszínes pulykamell recept

Vörösboros, tejszínes pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg pulykamellfilé
    • 15 dkg gomba (én szárított őzláb gombát használtam, de bármilyen gomba jó)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • kb 2 dl vörösbor
    • 1 ek vaj
    • őrölt fehérbors
    • kakukkfű
    • szerecsendió
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

    Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.

    Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.

    Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

    Gyorsan elkészül és finom étel.

    Tipp:

    A bor alkoholtartalma elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Az én gyerekeim egyik kedvenc étele. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá