Vörösboros, tejszínes pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 15 dkg gomba (én szárított őzláb gombát használtam, de bármilyen gomba jó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb 2 dl vörösbor
  • 1 ek vaj
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek finomliszt

Elkészítése:

A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.

Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.

Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Gyorsan elkészül és finom étel.

Tipp:

A bor alkoholtartalma elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Az én gyerekeim egyik kedvenc étele. :)