Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, beledobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a húst. A húst addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, egy késhegynyi szerecsendióval, kakukkfűvel, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje.
Az edényt lefedjük és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a liszttel simára kevert főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk, hogy a szósz kicsit beürüsödjön.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Gyorsan elkészül és finom étel.
A bor alkoholtartalma elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Az én gyerekeim egyik kedvenc étele. :)