Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros kacsazúza recept

Vörösboros kacsazúza
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsa zúza
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 jó nagy fej hagyma
    • 3 duci gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb paradicsom
    • 1/2 zöldpaprika (télen ezek helyett üveges lecsó)
    • 3-4 dl vörösbor
    • frissen őrölt bors
    • fűszerpaprika
    • ételízesítő/só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Amikor már elég zsiradékot enged magából, akkor rádobjuk a közben apróra kockázott hagymát és fokhagymát.

    Nem kell nagyon lepirítani, csak jól megfuttatjuk rajta. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd gyors mozdulatokkal átkeverjük és egy korty vizet öntünk rá, hogy meg ne égjen a fűszer.

    Mehet bele a felcsíkozott paprika, paradicsom, vagy szezonon kívül egy jó nagy kanál lecsó. Kicsit összeforraljuk, és rátesszük a zúzát.

    Fűszerezzük frissen őrölt borssal, ételízesítővel, és felöntjük a vörösborral. Lényeg, hogy ellepje, hiszen a zúza elég nehezen puhul meg, ha kukta nélkül lábosban főzzük.

    Lefedjük, és alkalmanként megkeverve adunk neki egy bő órát. Mire a zúza megpuhul, sűrű, krémes lesz a szaft is alatta.

    Alkoholtartalma már régen nem lesz, a borból csak a finom aromák maradnak a lábosban.

    És jöhet a nagy kérdés: nokedlivel vagy tarhonyával? Nálunk ma tarhonyát pirítottam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá