Vendégváró tál recept

Hozzávalók:
Grillezett csirkemell:
- 2 kg csirkemell
- 2 dl olaj + egy kevés a sütéshez
- 2-3 mk pirospaprika
- 2-3 mk bors
- 1,5 evőkanál mustár
- 1 zacskó grill fűszerkeverék
- 2 mk ételízesítő
Burgonyalepény:
- 40 dkg héjában főtt burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
Sonkatekercs:
- 850-900 g tejföl
- majonéz, mustár és cukor ízlés szerint
- 15-20 dkg főzött franciasaláta alap (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- sonkaszeletek
Elkészítése:
Csirkemell:
Az olajba belekeverjük a pirospaprikát, borsot, mustárt, grill fűszert és az ételízesítőt. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük és letakarjuk. Legalább egy órát benne hagyjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Burgonyalepény
A burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Pogácsaszaggatóval lepényeket szaggatunk, majd forró olajban kisütjük (én csak kézzel csíptem nagyobb darabokat, két tenyerem között összelapítottam).
Dupla adagból 14 nagyobb lepény lett.
Salátával töltött sonkatekercs:
A tejfölhöz ízlés szerint adagoljuka majonézt, cukrot és a mustárt, majd hozzáadjuk a megfőtt franciasaláta alapot.
Nagyobb szelet sonkákra egy kanál salátát teszünk és feltekerjük.
Összeállítás:
Az elkészített húsokat, lepényeket és a sonkatekercseket egy nagyobb tálra rendezzük, majd kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »