Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró tál recept

Vendégváró tál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Grillezett csirkemell:

    • 2 kg csirkemell
    • 2 dl olaj + egy kevés a sütéshez
    • 2-3 mk pirospaprika
    • 2-3 mk bors
    • 1,5 evőkanál mustár
    • 1 zacskó grill fűszerkeverék
    • 2 mk ételízesítő

    Burgonyalepény:

    • 40 dkg héjában főtt burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1 kávéskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    Sonkatekercs:

    • 850-900 g tejföl
    • majonéz, mustár és cukor ízlés szerint
    • 15-20 dkg főzött franciasaláta alap (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • sonkaszeletek

    Elkészítése:

    Csirkemell:

    Az olajba belekeverjük a pirospaprikát, borsot, mustárt, grill fűszert és az ételízesítőt. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük és letakarjuk. Legalább egy órát benne hagyjuk.

    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Burgonyalepény

    A burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.

    Pogácsaszaggatóval lepényeket szaggatunk, majd forró olajban kisütjük (én csak kézzel csíptem nagyobb darabokat, két tenyerem között összelapítottam).

    Dupla adagból 14 nagyobb lepény lett.

    Salátával töltött sonkatekercs:

    A tejfölhöz ízlés szerint adagoljuka majonézt, cukrot és a mustárt, majd hozzáadjuk a megfőtt franciasaláta alapot.

    Nagyobb szelet sonkákra egy kanál salátát teszünk és feltekerjük.

    Összeállítás:

    Az elkészített húsokat, lepényeket és a sonkatekercseket egy nagyobb tálra rendezzük, majd kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá