Vendégváró tál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Vendégváró tál

Hozzávalók:

Grillezett csirkemell:

  • 2 kg csirkemell
  • 2 dl olaj + egy kevés a sütéshez
  • 2-3 mk pirospaprika
  • 2-3 mk bors
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 1 zacskó grill fűszerkeverék
  • 2 mk ételízesítő

Burgonyalepény:

  • 40 dkg héjában főtt burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

Sonkatekercs:

  • 850-900 g tejföl
  • majonéz, mustár és cukor ízlés szerint
  • 15-20 dkg főzött franciasaláta alap (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
  • sonkaszeletek

Elkészítése:

Csirkemell:

Az olajba belekeverjük a pirospaprikát, borsot, mustárt, grill fűszert és az ételízesítőt. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük és letakarjuk. Legalább egy órát benne hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Burgonyalepény

A burgonyát héjában megfőzzük, összetörjük, kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.

Pogácsaszaggatóval lepényeket szaggatunk, majd forró olajban kisütjük (én csak kézzel csíptem nagyobb darabokat, két tenyerem között összelapítottam).

Dupla adagból 14 nagyobb lepény lett.

Salátával töltött sonkatekercs:

A tejfölhöz ízlés szerint adagoljuka majonézt, cukrot és a mustárt, majd hozzáadjuk a megfőtt franciasaláta alapot.

Nagyobb szelet sonkákra egy kanál salátát teszünk és feltekerjük.

Összeállítás:

Az elkészített húsokat, lepényeket és a sonkatekercseket egy nagyobb tálra rendezzük, majd kínáljuk.