Vajas sült csirke spenótos bébirépával recept

Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke (kb 1,6 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 csomag sült csirke füszersó
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 10 dkg vaj
- 1 sütőzacskó
Körethez:
- 250 g bébirépa (fagyasztott)
- 150 g gomba (fagyasztott)
- maréknyi bébispenót
- ízlés szerint vegeta
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítése:
A megmosott csirkét alaposan megszárítjuk és befűszerezzük.
Az almát kicsumázzuk, negyedeljük.
A csirke hasüregébe teszünk almát és fokhagymát. A bőre alá kis darabokban vajat töltünk. A sütőzacskóba beletesszük a csirkét, hagymákat, almát és egy kevés vajat.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Serpenyőben vajon megpároljuk a répát és a gombát, fűszerezzük majd hozzáadjuk a spenótot. Pár perc alatt elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »