Vajas sült csirke spenótos bébirépával recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke (kb 1,6 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 csomag sült csirke füszersó
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 10 dkg vaj
- 1 sütőzacskó
Körethez:
- 250 g bébirépa (fagyasztott)
- 150 g gomba (fagyasztott)
- maréknyi bébispenót
- ízlés szerint vegeta
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítése:
A megmosott csirkét alaposan megszárítjuk és befűszerezzük.
Az almát kicsumázzuk, negyedeljük.
A csirke hasüregébe teszünk almát és fokhagymát. A bőre alá kis darabokban vajat töltünk. A sütőzacskóba beletesszük a csirkét, hagymákat, almát és egy kevés vajat.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Serpenyőben vajon megpároljuk a répát és a gombát, fűszerezzük majd hozzáadjuk a spenótot. Pár perc alatt elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









