Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas mártás tésztával recept

Vadas mártás tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 zacskó szarvacska tészta
    • 1 kicsi doboz tejföl (130 g)
    • 3 teáskanál mustár
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 zöldségleves kocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • vegeta, só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük.

    A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk és ízesítjük a zúzott fokhagymával, vegetával, borssal. 2-3 evőkanál olajat adunk hozzá, megkeverjük, majd míg nem sütjük. addig férerakjuk.

    A sárgarépát, fehérrépát megpucoljuk, majd felvágjuk karikára vagy kisebb darabokra. A vöröshagymát is megpucoljuk, majd a zöldségeket egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Közben ízesítjük sóval, babérlevéllel, majd beletesszük a leveskockát is készre főzzük.

    Amíg a zöldségek puhulnak, addig a tejfölt a liszttel kézi habverő segítségével elkeverjük, majd miután a zöldségek megfőttek a babérleveleket kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára pürésítjük, majd a forró léből veszünk ki pár evőkanállal és a tejfölös liszthez adjuk és jól elkeverjük. A tejfölös habarással besűrítjük a mártást és ízesítjük még a mustárral. Összeforraljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megsütjük benne a bepácolt húst.

    A mártásunk mellé tálaljuk a kifőtt tésztát és a megsült csirkemell csíkokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá