Vadas mártás tésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zacskó szarvacska tészta
- 1 kicsi doboz tejföl (130 g)
- 3 teáskanál mustár
- 2 evőkanál liszt
- 1 zöldségleves kocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- vegeta, só, őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk és ízesítjük a zúzott fokhagymával, vegetával, borssal. 2-3 evőkanál olajat adunk hozzá, megkeverjük, majd míg nem sütjük. addig férerakjuk.
A sárgarépát, fehérrépát megpucoljuk, majd felvágjuk karikára vagy kisebb darabokra. A vöröshagymát is megpucoljuk, majd a zöldségeket egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Közben ízesítjük sóval, babérlevéllel, majd beletesszük a leveskockát is készre főzzük.
Amíg a zöldségek puhulnak, addig a tejfölt a liszttel kézi habverő segítségével elkeverjük, majd miután a zöldségek megfőttek a babérleveleket kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára pürésítjük, majd a forró léből veszünk ki pár evőkanállal és a tejfölös liszthez adjuk és jól elkeverjük. A tejfölös habarással besűrítjük a mártást és ízesítjük még a mustárral. Összeforraljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megsütjük benne a bepácolt húst.
A mártásunk mellé tálaljuk a kifőtt tésztát és a megsült csirkemell csíkokat.