Vadas mártás tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zacskó szarvacska tészta
  • 1 kicsi doboz tejföl (130 g)
  • 3 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • vegeta, só, őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük.

A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk és ízesítjük a zúzott fokhagymával, vegetával, borssal. 2-3 evőkanál olajat adunk hozzá, megkeverjük, majd míg nem sütjük. addig férerakjuk.

A sárgarépát, fehérrépát megpucoljuk, majd felvágjuk karikára vagy kisebb darabokra. A vöröshagymát is megpucoljuk, majd a zöldségeket egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Közben ízesítjük sóval, babérlevéllel, majd beletesszük a leveskockát is készre főzzük.

Amíg a zöldségek puhulnak, addig a tejfölt a liszttel kézi habverő segítségével elkeverjük, majd miután a zöldségek megfőttek a babérleveleket kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára pürésítjük, majd a forró léből veszünk ki pár evőkanállal és a tejfölös liszthez adjuk és jól elkeverjük. A tejfölös habarással besűrítjük a mártást és ízesítjük még a mustárral. Összeforraljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megsütjük benne a bepácolt húst.

A mártásunk mellé tálaljuk a kifőtt tésztát és a megsült csirkemell csíkokat.