Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pulykafasírt brokkolipürével recept

Túrós pulykafasírt brokkolipürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    A fasírthoz (19 darabhoz):

    • 500 g darált pulykahús
    • 200 g zsírszegény túró
    • 50 g zabpehely
    • 1 tojás
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • csipet bors
    • 1 mk bazsalikom
    • 1 mk oregánó
    • 1 mk fűszerpaprika

    A brokkolipüréhez (2 adag):

    Elkészítése:

    A fasírttal indítok, mert amíg az sül, addig megleszek a pürével is.

    A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, összekockázom. A fokhagymát is meghámozom.

    Egy kis lábasban felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Picit kihűtöm.

    A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát, és a tojást. Kicsit eldolgozom. Végül ráteszem a vöröshagymát, rányomom fokhagymanyomóval a fokhagymát is. Kézzel gondosan átgyúrom.

    A kész masszából megnedvesített kézzel közepes nagyságú golyókat formálok, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.

    180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.

    A püréhez a brokkolit rózsáira szedem egy szűrőbe, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm. Belereszelek fél szerecsendiót, hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. A lisztet a tejszínnel habverővel csomómentesre habarom, majd a püréhez keverem. Egyet forralok rajta, hogy szépen besűrűsödjön, ne látszódjon a tejszín a pürében, hanem egyszínű, zöld legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek