Túrós pulykafasírt brokkolipürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A fasírthoz (19 darabhoz):

  • 500 g darált pulykahús
  • 200 g zsírszegény túró
  • 50 g zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • csipet bors
  • 1 mk bazsalikom
  • 1 mk oregánó
  • 1 mk fűszerpaprika

A brokkolipüréhez (2 adag):

  • 1 db brokkoli
  • sózott víz a főzéshez
  • fél szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • csipet bors
  • 1 mk vegeta
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tk liszt

Elkészítése:

A fasírttal indítok, mert amíg az sül, addig megleszek a pürével is.

A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, összekockázom. A fokhagymát is meghámozom.

Egy kis lábasban felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Picit kihűtöm.

A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát, és a tojást. Kicsit eldolgozom. Végül ráteszem a vöröshagymát, rányomom fokhagymanyomóval a fokhagymát is. Kézzel gondosan átgyúrom.

A kész masszából megnedvesített kézzel közepes nagyságú golyókat formálok, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.

180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.

A püréhez a brokkolit rózsáira szedem egy szűrőbe, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm. Belereszelek fél szerecsendiót, hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. A lisztet a tejszínnel habverővel csomómentesre habarom, majd a püréhez keverem. Egyet forralok rajta, hogy szépen besűrűsödjön, ne látszódjon a tejszín a pürében, hanem egyszínű, zöld legyen.