Túrós – Paprikás pulyka rolád párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették
Túró kedvelőknek és húsimádóknak ajánlom ezt a szaftos , látványos töltött roládot. Lehűtve hidegtálakhoz, de akár szendvics feltétnek is jó megoldás lehet.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- só, fehér bors
- 1 ek paradicsompüré
- 1-1 kk oregáno és kakukkfű
- 1 ek olíva olaj
- 1 szikkadt zsemle
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, fehér bors
- 1 ek finomra vágott petrezselyem
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 kisebb pritaminpaprika felkockázva
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagyobb tepsit előkészítünk, ne kelljen majd maszatos kezünkkel ügyetlenkednünk ;)
Szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva a darált húshoz keverjük.Apró kockára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerekkel ízesítjük. Olívaolajat is bele dolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát tehetünk hozzá, hogy a masszánk szépen összeálljon.
Töltelékhez a túrót egy villával átnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és a kis kockákra vágott pritamin paprikával dúsítjuk.Tejföllel finomíthatunk állagán (ez a túró nedvesség tartalmától függ), de ne legyen túl laza, mert kifolyik sütés közben a húsból. Tojást és búzadarát adunk hozzá kötőanyag gyanánt. Jól dolgozzuk át kezünkkel. Frissen vágott petrezselyemmel színesítjük a látványt :)
Húsos masszát egy sütőpapíron egyenletesen elterítjük és rákanalazzuk a tölteléket, amit szintén óvatosan elsimítunk rajta. A Sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád alakban és átemeljük papírostól az előkészített tepsinkre. 180 fokon 30 -35 perc alatt jól átsül a roládunk.